BUITEN

Aan de voet van de duinen en aan de rand van het Heemskerks tuindersgebied verrijst rond 1900 een eenvoudige duinboerderij. Het stolpje ligt er lieflijk bij, zo in de ronding van de Voorweg en de middeleeuwse Oudendijk. Na het vertrek van de laatste boer in 1973 verliest het zijn oorspronkelijke functie. Nu is de hoeve een gastvrij en luxe vakantieverblijf.

TUIN & TERRAS

De stolp en het land eromheen bleven door de jaren heen ongeschonden. Daardoor heeft de plek zijn bekoring weten te behouden. Waar vroeger een kleine veestapel werd gehouden en de kippen rondscharrelden, ligt nu de tuin met een groot speelveld. Als het even kan, eet je misschien buiten: aan de lange picknicktafel of onder de veranda met eigen barbecue. Maar het fijnste is misschien nog wel de vrijstaande ligging van de hoeve. Geen andere vakantiegangers tot in de verre omtrek en geen eigenaren op het erf. Nee, op de Duinhoeve logeer je vrij en onbekommerd.

MOOI PLAATJE

Hoog bezoek staat je wel te wachten. Vanuit de hoge openslaande deuren zie je Schotse Hooglanders langs schuiven die meerdere malen per dag de drenkplaats in het aangrenzende duinterrein opzoeken.

PARKEREN

Geen probleem. De Duinhoeve beschikt over een eigen parkeerterrein, met oplaadpunt voor elektrische auto’s en elektrische fietsen.

Beschikbaarheid

Start typing and press Enter to search